Sivil havacılık ve ulaştırma sektörünün son dönemlerde gösterdiği gelişmeler sonucunda sektörün ihtiyaç duyduğu personel profilinde de değişim meydana geldi. Bu değişime ayak uydurmak amacıyla kurulan sivil havacılık programlarının temel amacı, hava taşımacılığı konusuna odaklanarak, üniversite mezunu nitelikli personeller yetiştirmektir.
Mezunlar, Türk Hava Yolları başta olmak üzere özel hava yolu firmaları, havaalanları, yer hizmeti işletmeleri, kargo ve lojistik işletmelerinde iş bulabilirler. Özel sektörün dışında Ulaştırma Bakanlığı, SHGM, DHMİ, Hava Kuvvetleri Komutanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşlarında da çalışmak mümkün Askeri amaçlar dışında, yani sivil amaçlarla hava yolu şirketleri tarafından taşınan yolcu sayısı İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra hızla artmaya başladı. O günlerden beri büyük bir ivme yakalayan havacılık sektörünün gelişimi, günümüzde de hız kaybetmeden devam ediyor; buna paralel olarak da uçuş güvenliği giderek daha fazla önem kazanıyor.
Ülkemizde ilk havacılık çalışmaları, 1912 yılında, bugünkü Atatürk Hava Limanının hemen yakınındaki Sefaköy’de, tesis olarak iki hangar ve küçük bir meydanda başlamıştır. Atatürk’ün, ülkenin geleceğine de yol gösteren “İSTİKBAL GÖKLERDEDİR” sözü doğrultusunda 1925 yılında kurulan ve daha sonraki yıllarda Türk Hava Kurumu adını alan Türk Tayyare Cemiyeti ile Türk Sivil Havacılığının kurumsal temelleri atılmıştır.
İleri teknoloji gerektiren ve sınır tanımaz özelliğe sahip havacılık endüstrisinde ülkemiz, uluslararası havacılık gelişmelerini yakından takip etmek ve çağın gereklerini yerine getirmek için çeşitli uluslararası teşkilatlara üye olmuştur. Uluslararası Sivil Havacılığın temelini oluşturan “Uluslararası Sivil Havacılık Anlaşması – Şikago Sözleşmesi”‘ne ülkemiz 1945 yılında taraf olmuş ve Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı-ICAO kurucu üyeleri arasında yer almıştır. Ayrıca, Avrupa bölgesinde ise Avrupa Sivil Havacılık Konferansı- ECAC’a 1956 yılında kurucu üye olan ülkemiz, Avrupa Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı EUROCONTROL’e de üye durumdadır. Bunların dışında bölgesel düzeyde çeşitli organizasyonlara da üye olan ülkemiz, Havacılık faaliyetlerini ulusal ve uluslararası mevzuata uygun olarak sürdürmektedir.
Tam Donanımlı Eğitim Modeli
Evlatlarımızın hayatını etkileyecek en önemli seçimin belki de doğru bir lise tercihinden geçtiğini, günümüz şartlarında sadece üniversite eğitiminin artık yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz.
Öyle bir eğitim modeli olmalı ki ;Öğrencilerimiz kültür derslerinden geri kalmadan hem üniversiteye hazırlanıp hem de gelecek yüzyılda en tercih edilen meslek dalında iş imkanına sahip mesleki eğitim alabilsin.
Öğrencilerimiz haftalık 45 saat ders programlarıyla yoğun kültür dersi, İngilizce eğitimi ve mesleki dersleri; aynı zamanda akşam etütleri ve hafta sonu destekleme etüt programıyla hayalini kurdukları üniversite hedefi, havacılık alanında kariyer fırsatı ve istedikleri her mesleğe adım atabilme şansına sahip olabilirler.
Disiplin ve Sevgi Bir Arada
Disiplin hayatımızın her alanında bizi mutluluğa taşıyacak olmazsa olmaz kavramlardan biridir. Öğrencilerimiz okula girdikleri andan itibaren havacı üniformasıyla sabah içtimasında hazır bulunur. Saygıyı, sevgiyi, en önemli değerlerimizi ve havacılık disiplinini 4 yıl boyunca yaşamında içselleştirir.
Aynı zamanda velisi, öğrencisi, idaresi, öğretmeniyle kocaman bir aile olmanın güzelliğini; saygı ve sevginin varlığını kapıdan içeriye girdiğiniz andan itibaren hissedebilirsiniz.
Alanında Uzman Kadro
Geleceğimiz olan değerli öğrencilerimizin eğitimi konusunda titiz olmayı en az ailelerimiz kadar önemsiyoruz.
Aynı zamanda meslek ve kültür dersi öğretmenlerini alanında uzman, deneyimli kişilerden seçmektedir..
Her Öğrenciye Devlet Desteği İmkanı
Mesleki bilgi ve beceri ekonomik başarının temelidir. Ülkelerin iktisadi ve sosyal kalkınmasında önemli rol oynayan meslekî ve teknik eğitimde, öğrencilerimize ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri, tutum, tavır ve meslek ahlakını kazandırmak son derece önemlidir. Meslekî ve teknik eğitimde sektörün iş gücü ihtiyacına cevap verebilecek niteliğe sahip, gelişen teknolojiye uyum sağlayabilen, planlama ve karar alma süreçlerine uyumlanabilecek 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde okulumuzda eğitim gören her öğrencimize OSB Dışı Devlet desteği verilmektedir.
Güçlü Rehberlik ve Psikolojik Danışma
Lise dönemi, öğrencilerimizin ergenlik döneminde olduğu ve hayatı en çok sorgulağı dönemdir. Alanında uzman psikolojik danışman öğretmenlerimizin desteğiyle, öğrencilerimize yaşam ve kariyer yolculuğunda fiziksel duygusal sosyal ve kişisel ihtiyaçları doğrultusunda rehberlik programları geliştirilir ve uygulanır. Rehberlik programlarında öğrencilerimizin özgüvenlerini, temel sosyal becerilerini ,sorun çözme becerilerini, kendisini ve çevresini tanıyarak uyumlu ve mutlu bir yaşam sürmesini destekleyici bireysel ve grup çalışmaları yapılır. Kabiliyetlerine göre akademik ve mesleki olarak yönlendirme yapılır.
Rehberlik ve psikolojik danışmanlık süreci içinde öğrenci ve velilerimizin gizlilik, güven ve kişilik haklarına saygı gösterilerek her konuda sağlıklı karar verebilmelerine yardımcı olunur.
Kişisel Gelişim Desteğiyle AR-GE Çalışmalarına Destek ; Sanat Spor Aktiviteleri
Öğrencilerimizin sağlıklı şekilde akademik gelişimlerinin sağlanması, sanat, spor ve kültürel alanlarda alacakları yenilikçi eğitim programları ile mümkündür. Bu doğrultuda sanat, spor ve kültür alanlarından en az birine yönlendirilmesi, bilime olan ilgi ve meraklarını keşfetmelerine sebep olacaktır. Hayallerini gerçekleştirecek gücü ve motivasyonu onlara hissettirmek amacıyla maddi manevi destek ,teknoloji, bilim adına düzenlenen programların kesintisiz katılımı ve takibi tarafımızdan özveriyle yapılmaktadır.
Hayat Becerisi Kazandırmak Amaçlı Simülatör , Mesleki Atölye ve Laboratuvarlarda Uygulamalı Öğrenme Şansı
Eğitimin bir bütünsellik içinde gerçekleştirilmesi ,öğrencilerimizin hayat becerisi kazanmaları ve disiplinler arası çalışmalar yapabilmelerine olanak sağlayabilmek adına Simülatör uçuş eğitimi, gerçek uçak üzerinde ve gerçek uçak parçaları ile tam donanımlı atölye ve laboratuvarlarımızda pratik ve uygulamalı eğitim yapma imkanları vardır.
Kariyer Günleri, Mesleki Teknik Geziler ve Sosyal Etkinlikler
Günümüz şartlarında istediğimiz kadar iyi bir üniversiteden iyi şartlarda mezun olalım, duygusal zekamızı geliştirmemiz gereken bir dönemdeyiz. Duygusal zekâ, duygularınızı anlama ve yönetme kapasitesidir. Duygusal zekâya ilişkin beceriler kişisel farkındalık, kişisel denetim, motivasyon, empati ve sosyal beceri yeteneğidir.
Öğrencilerimizin 9.sınıftan başlayarak iletişim becerilerini güçlendirebilecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri, karşılıklı iletişim kurabilecekleri ortamları oluşturarak onların sosyal yönlerini kuvvetlendirmelerini sağlayacak, sadece ,diplomanın yeterli olmadığı günümüzde onları kendilerine güvenen ,mutlu hissedecekleri ve güçlü iletişim becerilerine sahip birer birey olmaları bizlerin asli görevidir.
Bağlıca kampüsü olarak biten e-Twinning projelerimizin sertifika töreni velilerimiz, projeye katılan öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
İndirmek için tıklayınız.
AMP Uçak Bakım Alanı Gövde Motor Dalı
ATP Uçak Bakım Alanı Gövde Motor Dalı
Metrekare Kapalı Alan
Metrekare Açık Alan
Adet Sınıf
Adet Atölye
Adet Kapalı Spor Salonu
Adet Fizik - Kimya - Biyoloji Laboratuvarı
Adet Konferans Salonu
Deneyimli İdareci ve Öğretmen
Rehberlik Birimi Çalışmaları
Data Koleji bünyesindeki tüm liselerimizde, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi olarak öğrencilerimizin içinde bulundukları ergenlik dönemlerinin getirdiği fizyolojik ve psikolojik değişimlerin yanısıra, yaş ve sosyal ilişkileriyle ilgili sorunlarına yönelik danışmanlık yapılmaktadır. Ayrıca, öğrencilerimizin okul akademik başarıları da titizlikle takip edilmektedir. Bu takip sürecinde veli, rehberlik birimi iş birliği ile gizlilik ilkesi çerçevesinde çözümler üretilir.
Temel İlkeler
PDR Birimi
Verimli Ders Çalışma
Mesleki Rehberlik
Akademik Gelişim Çalışmaları