Öğrencilerimiz 9. Sınıftan itibaren temel dersleri görerek okudukları meslek alanlarına giriş yaparlar. 11 ve 12. Sınıflarda dal dersleri ile okumuş oldukları alan ile ilgili uzmanlaşmaya başlarlar.
Bölümümüzde okutulan dersler ve özellikleri;
Mesleki Gelişim;
Bu derste öğrencilerimiz; meslek ahlakı, ahilik değerleri, çevre ile etkileşim, şirket yönetimi ve şirketi oluşturan temel unsurlar ile ilgili bilgi sahibi olurlar.
Teknik Resim;
Bu derste öğrencilerimiz; teknik resim çizim araçlarını etkili kullanmayı ve elektrik elektronik projeleri çizimi ve proje okuma becerilerini geliştirirler.
Elektrik Elektronik Ölçme;
Bu derste öğrencilerimiz el becerilerini geliştirme, temel elektrik elektronik devre tasarımı yapma ve devreler hakkında fikir yürütme becerilerini geliştirirler.
Elektrik Elektronik Esaslar
Bu derste öğrencilerimiz; elektrik akım-gerilim çeşitleri, elektrik akımı üretme yöntemleri, devre hesaplamaları yapmayı öğrenirler.
Bilgisayar Destekli Uygulamalar
Bu derste öğrenciler; bilgisayar ortamında devre tasarımı yapma bir devreyi bilgisayar programları aracılığıyla kurarak devre hakkında gerekli analizleri yaparak devrelerin tasarımı gerçekleştirirler.
Mikrokonrol Devreleri
Bu derste öğrenciler; mikroişlemci ve mikro denetleyici mimarisini öğrenerek, bu elemanlar ile ilgili program yazma ve yazdıkları programlara göre devreyi çalıştırma bir sistemi kontrol etme işlemlerini öğrenirler.
Elektrik Makinaları ve Kontrol Sistemleri
Bu derste öğrenciler; endüstriyel sistemlerde kullanılan cihazları, bu cihazları kontrol eden elemanları, bu elemanların çalışmalarını, endüstriyel bir sistem tasarımını yapma ve bu sistemi gerçekleştirme becerilerini edinirler.
Endüstriyel Kontrol ve Arıza Analizi
Bu derste öğrenciler; elektrik-elektronik sistemlerde kullanılan sensörleri, bu sensörlerin kullanım alanlarını, bir sistemin analizini yaparak arıza tespiti yapabilmeyi öğrenirler.
Endüstriyel Kontrol Sistemleri
Bu derste öğrenciler; PLC leri tanıyarak bu elemanların, kullanım alanlarını, programlanmasını ve endüstriyel sistemleri PLC ile tasarlayıp gerçekleştirmeyi öğrenirler.
Endüstriyel Elektrik Sistemleri
Bu derste öğrenciler; yüksek akım elektrik tesisatlarının bakım ve onarımını yapmayı, endüstriyel sayaç bağlantılarını yapmayı, fabrika içi enerji dağıtım panoları kurmayı öğrenirler.
İşletmelerde Beceri Eğitimi
Öğrencilerimiz son sınıfa geldiklerinde haftanın 3 günü işletmelere giderek okulda gördükleri dersleri iş hayatlarında uygulamaya başlarlar. Öğrenciler son sınıfta işletmelere giderek iş hayatına başladıkları için asgari ücretin 1/3 ünden az olmayacak şekilde maaş almaya başlayarak kendi kazançlarını okul hayatı bitmeden elde etmiş olurlar. Beceri eğitimi sayesinde elde ettikleri deneyim sayesinde akademik olarak devam etmeyecek öğrencilerimiz iş bulma olasılıkları çok yüksek olur.