Okulumuza LGS puanı olmadan öğrenci alınmaktadır. 9. Sınıf ortak olup 10. Sınıfa geçerken MF dersleri iyi olan öğrenciler ATP(Anadolu Teknik) programına, diğer öğrencilerimiz ise AMP (Anadolu Meslek) programına devam etmektedirler.
Okulumuza LGS puanı olmadan öğrenci alınmaktadır. 9. Sınıf ortak olup 10. Sınıfa geçerken MF dersleri iyi olan öğrenciler ATP(Anadolu Teknik) programına, diğer öğrencilerimiz ise AMP (Anadolu Meslek) programına devam etmektedirler.
Okulumuzda sadece meslek dersleri değil, müfredat programı çerçevesinde Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya gibi temel dersleri de sınıf kademelerine göre görmektedirler.
Okulumuzda hafta sonu etütleri ile 5,5 gün eğitim öğretim yapılmaktadır. Öğrencilerimiz derslerinin yanı sıra eksik kaldıkları konularda hafta sonu ve hafta içi yapılan etütlere katılmaktadırlar. Ayrıca öğrencilerin sürekli akademik düzeylerini kontrol etmek varsa eksik olduğu konulardaki açıklarını kapatabilmek için deneme sınavlarımız yapılmaktadır.
Okulumuz atölyeleri Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu standartlara ve teknolojik donanımlara tam uygunluk göstermektedir. Ayrıca okulumuzda yer alan bilişim cihazlarımız (bilgisayar, projeksiyon vb.) son teknoloji ürünlerdir.
Öğrencilerimiz okula kayıt olduktan itibaren uzman eğitim kadromuzun gözetimi altında olmaktadır. Her öğrencimizin danışman öğretmeni olmakta, ayrıca rehber öğretmenlerimiz tarafından ilgilenilmektedir.
Öğrencimizin danışman öğretmenleri tarafından en geç 15 günde bir velilerimiz aranarak öğrencinin akademik ve sosyal gelişimi hakkında bilgi verilmektedir. Ayrıca okulumuza özel tasarlanmış otomasyon sistemi sayesinde velilerimiz ödev takibi, sınavlar, akademik gelişim, sosyal gelişim hakkında bilgilendirilmektedir.
YKS’de 200 Üstü Almak İçin Kaç Net Gerekir? |
TYT 16 net iken, AYT en az 26 net üstünde olmalıdır. |
TYT 20 net iken, AYT en az 24 net üstünde olmalıdır. |
TYT 25 net iken, AYT en az 22 net üstünde olmalıdır. |
TYT 30 net iken, AYT en az 20 net üstünde olmalıdır. |
TYT 40 net iken, AYT en az 17,5 net üstünde olmalıdır. |
YKS’de 250 Üstü Almak İçin Kaç Net Gerekir? |
TYT 16 net iken, AYT en az 41,5 net üstünde olmalıdır. |
TYT 20 net iken, AYT en az 40 net üstünde olmalıdır. |
TYT 25 net iken, AYT en az 39,5 net üstünde olmalıdır. |
TYT 30 net iken, AYT en az 36 net üstünde olmalıdır. |
TYT 40 net iken, AYT en az 31,5 net üstünde olmalıdır. |
TYT 16 net iken, AYT en az 57,5 net üstünde olmalıdır. |
TYT 20 net iken, AYT en az 55,5 net üstünde olmalıdır. |
TYT 25 net iken, AYT en az 53,5 net üstünde olmalıdır. |
TYT 30 net iken, AYT en az 51,5 net üstünde olmalıdır. |
TYT 40 net iken, AYT en az 47 net üstünde olmalıdır. |
Okulumuz sivil havacılık genel müdürlüğü bünyesinde SH147 sertifikası sınavlarında okuduğu derslerden muafiyet hakkı alarak sınıfında daha kolay ve az dersten sınava girerek alanında ehliyet alabilmektedir.
Kendi alanları ile alakalı her türlü mühendislik (uçak, motor, gövde-bakım, elektrik, elektronik, bilgisayar gibi) alanlarını tercih edebilirler. Ayrıca protokol yaptığımız yurtdışı üniversitelere de sınavsız girme hakları vardır. (moskova üniversitesi, kiev ve harkov gibi ukrayna üniversitelerini tercih edebilirler. Thk üniversitesi gibi iş imkanı yüksek olan üniversitelerin alanlarında ki 2 yıllık meslek yüksek okullarını da tercih edebilirler.
Öğrencilerimizin staj işlemleri iki gruba ayrılıyor. Birinci grup ATP (Anadolu Teknik) sınıflarının 10. Sınıf (15 gün) ve 11. Sınıf (25 gün) yaptıkları yaz stajıdır. AMP (Anadolu Meslek) gruplarında ise 12. Sınıfta haftanın 3 günü işletmede beceri eğitimi, 2 gün ise okulda MEB müfredatına göre eğitim almaktadırlar. Staja giden öğrenci mesleği ile ilgili olmak koşuluyla hem devlet hem de özel sektör kuruluşlarında staj yapabilirler. Bu kuruluşlar arasında TAI, 5. Ana Bakım, 3G havacılık, KPA, Vİsion gibi kurumlar vardır.
Kendi alanları ile alakalı her türlü mühendislik (uçak, motor, gövde-bakım, elektrik, elektronik, bilgisayar gibi) alanlarını tercih edebilirler. Ayrıca protokol yaptığımız yurtdışı üniversitelere de sınavsız girme hakları vardır. (Moskova üniversitesi, Kiev ve Harkov gibi Ukrayna Üniversitelerini tercih edebilirler. THK Üniversitesi gibi iş imkanı yüksek olan üniversitelerin alanlarında ki 2 yıllık meslek yüksek okullarını da tercih edebilirler.
Öğrencilerimiz okulumuzu bitirdikten sonra eğer üniversite eğitimine devam etmek istemezlerse son yılların en çok gelişen sektörü olan savunma sanayi, havacılık sektöründe uçak motor-gövde teknisyeni olarak çalışma imkanları vardır.
Okulumuzda 9. Sınıftan itibaren meslek dersleri verilmektedir. Uçak gövde-motor alanında tüm birimlerin deney setleri ve uygulamalı meslek dersleri verilmektedir. Meslek derslerimizi takviye edecek şekilde; ACAD, Solid Works, Catia gibi paket programlama dersleri de verilmektedir.
Müfredat kapsamında olmayan ama çağımızın en popüler çalışma alanlarından olan robot teknolojisi ve onun temelini teşkil edecek şekilde Ardinuo eğitimleri uygulamalı olarak verilmektedir. Ayrıca mesleki alanda “kendi droneunu kendin yap” kapsamında drone montaj ve kullanma eğitimleri verilmektedir.